Categorieën

PrestaShop

Nieuwsbrief

Advent 2018

VIJF WEKEN OM VREDE TE VINDEN…

   Zeeën en oceanen roepen voor ons vaak het idee op van stranden, rust en ongerepte wateren, maar in de Bijbel verwijzen ze naar extreem gevaar: hier huist het veelkoppige zeemonster Leviatan. En in de evangeliën verdrinkt Petrus bijna terwijl het bootje van de leerlingen vervaarlijk schommelt… en is het Jezus die de storm bedaart en over het water loopt – een krachtige manier om te zeggen dat hij sterker is dan het kwaad.

   Aan gevaren geen gebrek in de 21ste eeuw! Je hoeft maar de krant open te slaan of naar tv (of om je heen!) te kijken om te beseffen wat een bedreiging ze vormen. De zee zelf is een kerkhof geworden voor een groot aantal van onze meest kwetsbare broeders en zusters. Velen hebben de indruk dat donkere wolken zich boven onze toekomst samenpakken. De angst dreigt ons te verlammen – of we zoeken duizend-en-één middelen om er niet te veel aan te denken…

   Deze advent is een uitnodiging om het ruime sop te kiezen, bij nacht en ontij, met als enige kompas een Woord. We moeten scherp luisteren om dwars door allerlei woeste winden zijn nederige boodschap te horen: dat in het hart van de schepping en van elke mens een kiem van leven schuilt die slechts vraagt om te mogen groeien. Als wij, elk apart en allen samen, dit zaadje in de Adem van God laten gedijen, kunnen en moeten wij geloven dat ook wij, in en met Jezus, over het water zullen lopen, en er mee voor zorgen dat uit de chaos een betere wereld oprijst.

Myriam Tonus

Om er samen een fascinerende periode van te maken, stelt uitgeverij FNP u een geïllustreerd gebed voor. Onze bladwijzers en posters nodigen elk jaar opnieuw uit tot een nieuwe beleving. 

U ontvangt eveneens een gratis pastorale gids met verschillende suggesties voor een inspirerend gebruik van deze hulpmiddelen.

Advent 2018

Neem contact op

Voor alle bestellingen en informatie over onze producten kunt u contact opnemen met onze agent:

FNP Edition België

Zuster Erna Mentens
Domeinlaan, 179/13
1190 Brussel/Vorst
Belgie

Tel : 02 344 83 18
Fax: 02 319 06 35

Neem contact op via onze hotline

Betaalmethoden

Paypal
Overschrijving

Levering methoden

PayPal

Choose your country of delivery